• admin

CMHF: MOOI PENSIOENAKKOORD, MAAR WE BLIJVEN ALERT"We zijn blij met het gesloten pensioenakkoord. Het is een mooi resultaat na jarenlange discussies. Maar vergeet niet dat dit akkoord eigenlijk een sociaal akkoord is. Met name het pensioencontract moet nog nader worden uitgewerkt. In de komende maanden kunnen we pas echt beoordelen of we alsnog op de rem moeten staan." Dat zegt CMHF-voorzitter Rob Hunnego nadat bijna alle bij de CMHF aangesloten verenigingen maandagmiddag tijdens de Ledenraad achter het gesloten pensioenakkoord zijn gaan staan.

Hunnego verwijst voor de uitwerking naar de doelen die zijn opgenomen in het SER-advies. Hij pleit sowieso voor een andere manier om de verplichtingen te berekenen: ,,Zodat we af zijn van de eeuwige rekenrente discussie en het stapelen van zekerheden op zekerheden, waardoor in de huidige pensioenstelsel er geen reëel zicht is op indexatie. De VCP heeft hier concrete ideeën voor in een alternatief plan gepresenteerd waarbij gerekend wordt met een geschat rekenrendement. Dat plan verdient meer aandacht."

Daarnaast is adequate compensatie voor de afschaffing van de doorsneesystematiek een speerpunt van de CMHF. "Het zal nog een hele puzzel worden, maar we hebben vertrouwen in het proces met de uitwerking door de Stuurgroep. Solidariteit tussen jongere en oudere deelnemers is daarbij essentieel", aldus Hunnego.

Dinsdag 18 juni zal het besluit van de Ledenraad CMHF in de Algemene Vergadering van de VCP worden ingebracht.

#pensioenakkoord #vcp #avb #cmhf

  • White Facebook Icon
  • White LinkedIn Icon

De AVB werkt samen met: