• admin

Altijd celstraf voor slaan hulpverlenerRechters mogen geen taakstraffen meer opleggen aan daders die geweld hebben gebruikt tegen hulpverleners en politieagenten. Zij moeten in alle gevallen de cel in, minstens een dag. Dat kondigt minister Sander Dekker (VVD, Rechtsbescherming) vandaag aan. Hij komt met een wetsvoorstel waardoor geweld tegen ‘functionarissen met een publieke taak’ met celstraf wordt bestraft, óók als geen letsel is toegebracht. Volgens Dekker moet het een ‘afschrikkende werking’ hebben. ,,We vragen mensen voor ons in de frontlinie te staan, dan moeten we ook alles doen om hen te beschermen.’’ Lees verder

#taakstraf #celstraf #ambtenaar #publiekefunctie #hulpverlener #VVD #SanderDekker #geweld #functionarissen

10 keer bekeken
  • White Facebook Icon
  • White LinkedIn Icon

De AVB werkt samen met: