• admin

Geen schuldhulp zzp’ers ‘kan nooit de bedoeling zijn’
Dat gemeenten zelfstandigen weigeren aan het schuldhulpverleningsloket kan niet door de beugel, schrijft staatssecretaris Tamara van Ark (Sociale Zaken en Werkgelegenheid, VVD) aan de Tweede Kamer.

Bbz in plaats van schuldhulp

Van Ark reageert daarmee op vragen vanuit de VVD-fractie naar aanleiding van een publicatie in de Volkskrant en de Groene Amsterdammer waarin werd gemeld dat zzp’ers in 24 van 44 geteste gemeenten geen hulp kregen aan het schuldhulpverleningsloket. Bij de gemeenten in kwestie werden de zzp’ers naar de Bbz-voorziening (Besluit bijstandsverlening zelfstandigen) doorverwezen. Daarmee wordt het inkomen van een zelfstandige met een lening aangevuld tot bijstandsniveau, maar geen schuldhulp gegeven. Lees verder


#zzper #schuldhulpverlening #schulden #bbzkrediet #VanArk #belastingdienst #belastingdeurwaarder #deurwaarder #invordering

  • White Facebook Icon
  • White LinkedIn Icon

De AVB werkt samen met: