• admin

'De overheid is nog lang niet klaar voor toekomstige digitale dreigingen'De overheid heeft nog een lange weg te gaan als zij klaar wil zijn voor digitale dreigingen in de toekomst. Dat heeft Jelle van Haaster, Jonge Ambtenaar van het jaar 2018 en cyberonderzoeker bij het ministerie van Defensie, dinsdag gezegd op BNR Nieuwsradio. 'Het is een geheel nieuw domein.'


Het grootste knelpunt is volgens Van Haaster de kloof tussen bedrijfsleven en overheid. 'Als we een hightech-cyberaanval krijgen en de industrie vertelt niets tegen de overheid, dan ben je te laat: de overheid kan daar dan het bedrijfsleven niet goed genoeg bij helpen.' De basis voor effectieve cybersecurity is in Nederland wel degelijk aanwezig, meent Van Haaster, met een stevig politieapparaat en een betrouwbare marechaussee. Lees verder


#overheid #belastingdienst #digitaledreiging #ictproblemen #invordering

  • White Facebook Icon
  • White LinkedIn Icon

De AVB werkt samen met: