• admin

Deurwaarders onder vuur om incassobonus voor zorgverzekeraarsGerechtsdeurwaarders liggen onder vuur vanwege een incassobonus voor grote klanten zoals zorgverzekeraars, energiebedrijven en telecomaanbieders. Toezichthouder Bureau Financieel Toezicht (BFT) vindt de constructie die de deurwaarders met grote klanten hebben opgetuigd 'onwenselijk en over de rand'. Deurwaarders sluizen bovenop een geïnde schuld ook eventuele extra opbrengsten van hun ambtelijke werkzaamheden door naar opdrachtgevers. Deze kickback fees over soms wel duizenden incassotrajecten tegelijk lopen op tot wel 40% en meer, en worden opgehoest door schuldenaren. Dat bevestigt BFT-directeur Marijke Kaptein na berichtgeving hierover op website Follow The Money. Lees verder

#gerechtsdeurwaarder #bft #invordering #deurwaarder #vrijemarktwerking #incassobureau #incassobonus #kbvg

  • White Facebook Icon
  • White LinkedIn Icon

De AVB werkt samen met: