• admin

Staatssecretaris Menno Snel grijpt in bij vernieuwingsoperatie BelastingdienstDe Belastingdienst loopt te grote risico's bij de vernieuwingsoperatie die door toenmalig staatssecretaris Eric Wiebes in gang is gezet. Zijn opvolger Menno Snel kondigt donderdag aan dat hij op de rem gaat staan.Wiebes zette over de volle breedte een vernieuwingsoperatie in gang ('Investeringsagenda') die nu op teveel plekken spaak loopt, is de conclusie die de D66-bestuurder trekt in een brief aan de Tweede Kamer. 'Het meeste risico schuilt in de gehanteerde aanpak van een massaal programma', aldus Snel.

De staatssecretaris wijst erop dat ook de ontspoorde vertrekregeling de dienst parten speelt. Omdat de reorganisatie nog niet de beoogde efficiencyverbetering oplevert, treden nu overal knelpunten op. De grootste problemen zijn te vinden bij de directies Midden- en Kleinbedrijf, Particulieren en Centrale Administratieve Processen.Doordat efficiencyverbetering, mede als gevolg van ICT-problemen, uitblijft en de uitstroom van gekwalificeerde mensen in het kader van de ontspoorde vertrekregeling gewoon doorgaat, ziet hij zich genoodzaakt in te grijpen. Lees verder

#belastingdienst #invordering #ictproblemen #staatssecretaris #MennoSnel #investeringsagenda

  • White Facebook Icon
  • White LinkedIn Icon

De AVB werkt samen met: