• admin

OM vervolgt Baker Tilly Berk voor belastingfraudeHet Openbaar Ministerie (OM) vervolgt accountants- en adviesorganisatie Baker Tilly Berk voor het meewerken aan belastingontduiking. Het middelgrote kantoor zou in 2006 een ontoelaatbare fiscale constructie hebben opgezet voor een voormalige klant, een mkb-ondernemer in woningdecoratie.

Baker Tilly Berk ontving twee weken geleden de concept-tenlastelegging van het OM. Het belastingadvieskantoor bevestigt de aanklacht, maar wil niet inhoudelijk reageren op de verdenkingen.

Het komt niet vaak voor dat het OM een heel kantoor vervolgt in een strafonderzoek. In 2014 werd KPMG vervolgd voor belastingontduiking bij de bouw van het nieuwe hoofdkantoor. Vorig jaar bestempelde het OM EY als verdachte in de Vimpelcom-steekpenningenzaak. Lees verder

#belastingdienst #belastingontduiking #accountant #OM #OpenbaarMinisterie #strafonderzoek

  • White Facebook Icon
  • White LinkedIn Icon

De AVB werkt samen met: