• admin

Menno Snel: 'Ons negatieve fiscale imago begint ook reële bedrijven af te schrikken'Menno Snel is 121 dagen staatssecretaris van Financiën. Zijn eerste weken stond hij al zestig uur in de Tweede Kamer. Daarna volgden nieuwe ict- en communicatieproblemen bij de Belastingdienst. En deze week moest hij erkennen dat er in de rulingpraktijk fouten zijn gemaakt, kreeg hij een arrest van het EU-Hof voor de kiezen dat hem €400 mln kost en onthulde hij noodgedwongen dat Nederlandse multinationals tot vorig jaar fiscale douceurtjes kregen die eerder door de Europese Commissie waren verboden.

Maar de week eindigt opgetogen, blijkt op zijn zonovergoten Kamer op het ministerie. Snel - sinds zijn aantreden D66-lid - heeft net het groene licht gekregen van het kabinet om korte metten te maken met de grootschalige belastingontwijking via Nederland. Doorstroom van rente, royalty's en dividenden naar belastingparadijzen wordt afgeroomd, renteaftrek beperkt en belastingadviseurs, notarissen en advocaten gaan aan de ketting. Lees verder

#MennoSnel #staatssecretaris #belastingdienst #ictproblemen #Ruling

  • White Facebook Icon
  • White LinkedIn Icon

De AVB werkt samen met: