• admin

Eenverdieners zijn de klos met belasting betalenHet Centraal Planbureau (CPB) bevestigt de kritiek van de christelijke partijen in de Tweede Kamer dat eenverdieners onevenredig veel belasting betalen. De belastingdruk voor eenverdieners is het afgelopen decennium sterk opgelopen en zal nog verder toenemen, concluderen de rekenmeesters van regering en parlement in een onderzoek dat donderdag wordt gepresenteerd. Tegelijkertijd is de belastingdruk voor tweeverdieners gedaald.

Bij ongewijzigd beleid voorziet het CPB dat de gemiddelde belastingdruk voor een- of alleenverdieners in de toekomst zelfs hoger wordt dan de gemiddelde druk voor tweeverdieners. Dat is opmerkelijk, aldus de studie Eenverdieners onder druk, omdat alleenverdieners gemiddeld een lager brutogezinsinkomen hebben dan tweeverdieners. Onder een eenverdiener wordt een kostwinner verstaan met een niet-werkende partner. Lees verder

#belasting #belastingdienst #eenverdieners #geld

23 keer bekeken
  • White Facebook Icon
  • White LinkedIn Icon

De AVB werkt samen met: