• admin

Ongrijpbare Belastingdienst 'binnen de kaders' gedwongenNiemand in het nieuwe kabinet is zo snel in het diepe gegooid als Menno Snel. Waar zijn collega's nog van de politieke wittebroodsweken genoten, werd het kersverse D66-lid als staatssecretaris van Financiën al in zijn eerste overleg met de Kamer in december over de Belastingdienst achtervolgd door het veelkoppige politieke monster dat daar huist. Het werd eerder voorganger Frans Weekers fataal en zoog ook diens opvolger Eric Wiebes ver de diepte in. Minister Wopke Hoekstra van Financiën miste bij het opmaken van de Najaarsnota ineens een bedrag van €450 mln aan schenk- en erfbelasting. Pas bij navraag blijkt een haperend nieuw computersysteem bij de Belastingdienst de oorzaak. Het oude was al afgeschakeld voordat het nieuwe operationeel was. Wat de Kamer vooral verbijsterde, was dat dat pas terloops werd gemeld in de Najaarsnota, terwijl het probleem al het hele jaar speelde. lees verder

#belastingdienst #invordering #mennosnel #wopkehoekstra #najaarsnota #automatisering

  • White Facebook Icon
  • White LinkedIn Icon

De AVB werkt samen met: