• admin

Dekkingsgraad pensioenen verbeterd in 2017De Nederlandse pensioenpotten zijn in de loop van 2017 aangesterkt. De gemiddelde actuele dekkingsgraad van pensioenfondsen steeg afgelopen jaar 6%-punt tot 108%, zo blijkt uit cijfers van de 'pensioenthermometer' van pensioenadviseur Aon. Dat herstel is te danken aan een combinatie van aantrekkende beurskoersen en een hogere rente. De dekkingsgraad van een pensioenfonds geeft de verhouding weer tussen het pensioenvermogen en de contante waarde van de verplichtingen. Het herstel is goed nieuws voor de deelnemers van het pensioenfonds, maar zij mogen zich nog niet rijk rekenen. Een groot deel van de pensioenen zal in 2018 nog niet omhoog gaan. Lees verder

#pensioen #overheid #belastingdienst

14 keer bekeken
  • White Facebook Icon
  • White LinkedIn Icon

De AVB werkt samen met: