• admin

‘Nederlandse keuzes bij aanpak belastingontwijking schaden bedrijfsleven’Het demissionaire kabinet dreigt Nederland minder aantrekkelijk te maken als vestigingsplaats voor internationale ondernemingen. Daarvoor waarschuwen werkgevers en belastingadviseurs. Het kabinet haalt in een wetsvoorstel de verkeerde varianten uit een Europese richtlijn tegen belastingontwijking, schrijven werkgeversorganisatie VNO-NCW en de Nederlandse Orde van Belastingadviseurs in een vorige week afgeronde internetconsultatie.

De kritiek richt zich op het wetsvoorstel waarmee het kabinet de zogeheten Anti Tax Avoidance Directive (Atad 1) wil omzetten in nationale wetgeving. Dit moet per 1 januari 2019 zijn voltooid en van kracht worden. Samen met een tweede richtlijn, waarover in de Europese Unie inmiddels overeenstemming is bereikt, wil de EU zo een antwoord geven op de toegenomen publieke en politieke aandacht voor belastingontwijking en schadelijke belastingconcurrentie tussen landen. In Europa liggen vooral Amerikaanse multinationals onder vuur, zoals Apple, Google en McDonald’s. Lees verder


8 keer bekeken
  • White Facebook Icon
  • White LinkedIn Icon

De AVB werkt samen met: