• admin

Wat wil de millennial?Is de millennial loslopend wild of de onmisbare inspirator op de werkvloer? Onuitgesproken verwachtingen vormen een barrière voor een goede constructieve verhouding tussen werkgever en jonge werknemers. Snel om de tafel.

Loop een willekeurige koffiebar in Amsterdam of Utrecht binnen en daar zitten ze: jonge zelfverzekerde mensen achter hun laptop of druk in gesprek met elkaar. De mannen al dan niet met baardje, de vrouwen soms met witgrijs geverfd haar. De koffie van het moment is slome koffie, gezet met een ouderwetse filter. We hebben het hier over de millennials, of in ieder geval over het beeld dat bij veel mensen leeft als het over deze groep gaat.

Er is al veel gezegd en geschreven over millennials, ook wel generatie Y genoemd. Geboren tussen grofweg 1980 en 1995 zouden ze met hun digitale skills en open blik het broodnodige elan moeten brengen op de arbeidsmarkt. Al jarenlang worden ze gezien als hemelbestormers in deze tijd van snelle technologische veranderingen. Elk bedrijf van een beetje omvang en naam heeft wel een 'young talent pool' opgericht om ze binnen te halen. Met wisselend succes overigens. Ze interesseren voor je bedrijf lukt nog wel, maar ze een interessante werkomgeving bieden en tevreden houden blijkt toch wat anders. Lees verder

#jongeren #millenials #financieeldagbl

22 keer bekeken
  • White Facebook Icon
  • White LinkedIn Icon

De AVB werkt samen met: