• admin

Ambtenaren vrezen woede buitenland als belastingrulings bekend rakenDe Belastingdienst maakt afspraken met multinationals waarvan wordt onderkend dat die spanning opleveren met het buitenland als ze daar bekend raken. Doordat de uitwisseling van zogeheten belastingrulings nog op gang moet komen, verkeren buitenlandse belastingdiensten vaak in onwetendheid over de afspraken. Andere landen lopen daardoor belastinginkomsten mis.

Dit blijkt uit een ambtelijke notitie van het ministerie van Financiën over de tien meest voorkomende belastingrulings en een toelichting daarop van Financiën. De notitie uit 2015 is dinsdag vrijgegeven nadat universitair hoofddocent belastingrecht Jan Vleggeert van de Universiteit Leiden hierom had gevraagd met een beroep op de Wet Openbaarheid van Bestuur (WOB). De PvdA heeft Kamervragen over de notitie gesteld aan staatssecretaris Eric Wiebes van Financiën. Lees verder

#belastingd #hypotheekhouder

0 keer bekeken
  • White Facebook Icon
  • White LinkedIn Icon

De AVB werkt samen met: